Tarih : 19.10.2022 - 05:15

G.Afrika'ya ihracat 8 ayda 2.28 milyar dolarla rekor kırdı

Elmas, altın, demir ve kömür üretiminde dünyanın büyük üreticilerden olan Güney Afrika ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 2022'nin 8 ayında 2,28 milyar dolar ile son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

özellikle Avrupa uzun yıllar boyu Afrika kıtasının doğal kaynaklarını ve insan gücünü sömürürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kıta tarihinde daha önce karşılaşılmayan bir yaklaşımı ortaya kondu: Eşit ortaklık ve Kazan-Kazan

Afrika'ya yüzünün dönen Türkiye'nin başlatılan bu açılım olumlu sonuçları ise rakamlar ortaya koyuyor.

Güney Afrika; zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları, güçlü finansal altyapısı, dinamik nüfusu, savunma gücü ve sanayisiyle bölgenin ve kıtanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor.

Elmas, altın, demir ve kömür üretiminde dünyanın büyük üreticilerden olan Güney Afrika; Mısır ve Nijerya'nın ardından kıtanın en büyük 3. ekonomisi olma özelliği taşıyor.

Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret hacmi hızla artıyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2022'nin 8 ayında son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, Türkiye'nin Güney Afrika'ya ihracatı da rekor kırdı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar