Tarih : 07.11.2023 - 05:50

Gazze'de istihdamın yüzde 60'dan fazlası yok oldu

 

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği yoğun saldırıların, işgal altındaki Filistin topraklarında iş gücü piyasası ve geçim kaynakları üzerindeki etkisine ilişkin bir rapor yayımladı.

Raporda, "Çatışmaların başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nde istihdamın en az yüzde 61'i, yani 182 bin iş kaybı yaşandı. Gazze'deki çatışmanın etkilerinin (işgal altındaki) Batı Şeria'ya yayılması bekleniyor. Aynı dönemde Batı Şeria'daki istihdamın tahmini yüzde 24'ü (208 bin iş) kaybedildi" ifadeleri yer aldı.

Gazze ve Batış Şeria'daki yaklaşık 390 bin iş kaybının, günlük 16 milyon dolar tutarında iş gücü geliri kaybına karşılık geldiği belirtildi.

Raporda, Gazze'deki askeri operasyonların yoğunlaşması ve bölgedeki insani krizin devam etmesi durumunda rakamların daha da artmasının beklendiği kaydedildi.

Gazze'deki insani krizin iş piyasası, istihdam olanakları ile bölgedeki ve tüm Filistin topraklarındaki geçim kaynakları üzerinde ciddi etkilerinin olduğu aktarıldı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar