Tarih : 22.01.2023 - 11:02

Havalimanı Metrosu Türkiye'nin en hızlısı olacak

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün açılacak olan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattının saatte 120 kilometre ile Türkiye'nin en hızlı metrosu olacağını açıklayan Bakan Karaismailoğlu, ulaşım ücretini kısa mesafe 9,90 TL, uzun mesafe ise 12 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları: 

REKORLARIN KIRILDIĞI BİR PROJE

İstanbul Havalimanı Metrosu, dünyanın transit merkezine, dünyanın en büyük havalimanına bağlanacak bir hat. 34 kilometreyle devasa bir uzunluk. Rekorların kırıldığı bir proje. Arnavutköy'e de bağlanınca 69 kilometrelik bir uzunluğa ulaşacak. Bu metro hattıyla Avrupa yakası tamamen çevrilecek. Metroda akıllı tünel sistemi kullanıldı. Sıfırdan yaratılan bir sistem kuruldu. Tamamen yerli ve milli imkanlarla yapıldı. Diğer metrolarda da bu sistem kullanılabilecek. Sistem tek bir kumanda merkezinden yönetilebilecek.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar