Tarih : 23.01.2024 - 06:13

Hayvan ithalatını artık devlet yapacak

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, canlı hayvan ithalatını artık özel sektörün değil devletin yapacağını açıkladı. Yumaklı, ithal edilen hayvanların 4 ay satılamayacağını böylece al-satla yapılan fiyat artışının da önleneceğini söyledi.

2028'e kadar uygulanacak hayvancılık yol haritası hazır.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu kapsamda hayvan ithalatıyla ilgili yeni uygulamalara gidileceğini açıkladı. Hayvan ithalatını özel sektörün değil devletin yapacağını söyledi.

"AL-SAT YAPARAK FİYAT YÜKSELTİLEMEYECEK"

Yumaklı şunları söyledi: "Et ve Süt Kurumu ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Yani artık hayvan ithalatında özel sektör olmayacak. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Ayrıca ithal edilen hayvanlar 4 ay boyunca satılamayacak. Böylece al-sat yaparak fiyat yükseltilemeyecek.''

Bakan Yumaklı, hayvan ithalatının özel sektöre bırakıldığı zaman iç piyasadaki dengenin bozulduğunu söyledi.

Yumaklı, "Özel sektör ithal ettiği hayvanı bazen kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor. Fiyat oluşumunu bekliyor." dedi. Bakan Yumaklı, yeni sistemle bunun önlenmesinin amaçlandığını belirtti.

 

HEDEF İTHALATI BİTİRMEK

Nihai hedefse hayvan ithalatını bitirebilmek. Yumaklı bunun için kaliteyi artıracak az miktarda alım yapılacağını açıkladı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar