Tarih : 01.03.2023 - 05:41

Hazır giyim ihracatına büyük destek

Depremin ardından siparişlerini rakip ülkelere kaydırmasından endişe edilen uluslararası dev alım gruplarından, Türkiye’ye destek sözü geldi. Sektör ihracatının yüzde 70’ini gerçekleştiren 23 alım ofisinin Türkiye temsilcileri, giyim sanayicileriyle online toplantıda bir araya gelerek “Türkiye ile ilgili negatif bir algımız yok. Satın almaya devam edeceğiz. Daha fazla destek için de merkez ofislerimiz ile görüşeceğiz” mesajını verdi. Toplantıda çıkan bir diğer karar ise alım grupları ile Türkiye merkezli üretim tesislerinin deprem yönetmeliği ve iş güvenliği konusunda ortak çalışması kararı oldu.

Alım ofislerle online toplantı

Kahramanmaraş’ta art arda gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Türkiye’yi yasa boğan afetin üretim ve ihracata etkisine yönelik tablo da netleşmeye başladı. Söz konusu tabloda merak edilen konulardan biri de depremin en fazla etkilediği Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’daki tekstil ve konfeksiyon tesislerinin ne zaman üretime başlayacağı ve gelişmelerin siparişleri etkileyip etkilemeyeceğiydi. Zira söz konusu üç şehir bünyesinde bulundurduğu tesisler nedeniyle her iki sektör için de hayati öneme sahip… Bu sorunun yanıtı ise Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ile Türkiye ihracatının yüzde 70-80’ini gerçekleştiren uluslararası alım gruplarının Türkiye temsilcileri arasında önceki gün çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda ortaya çıktı. Toplantıda bir araya gelen tarafl ar hem mevcut durumu değerlendirdiler hem de siparişlerin geleceği hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar