Tarih : 31.01.2023 - 06:15

Hazır giyimde hedef: 40 milyar dolar ihracat

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, "Biz hazır giyim ve konfeksiyonda kilogram birim değeri 40 dolara, yıllık ihracatımızı 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tekstilin ardından hazır giyim ve konfeksiyonun sürdürülebilirlik stratejisini netleştirmesiyle birlikte bütünün şimdi tamamladığını belirterek, "Sektör için yol haritası niteliği taşıyan bu belgedeki eylemlerle 40 milyar dolarlık ihracat hedefimizi çok daha kısa sürede yakalayacağız" dedi.

Katma değerli üretimi, istihdama katkısı ve ihracatı ile Türkiye’nin stratejik sektörleri arasında yer alan hazır giyim ve konfeksiyon, Yeşil Mutabakat’a uyum sürecinin yol haritası niteliğindeki "Sürdürülebilirlik Stratejisi ve Eylem Planı" belgesini tamamladı.

Altı bileşen başlığında 40 eylemden oluşan Hazır Giyim Sektörü Sürdürülebilirlik Stratejisi ve Eylem Planı; TİM ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Recep Burak Sertbaş, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Nüvit Gündemir, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Başkanı Gürkan Tekin, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu'nun katıldığı toplantıda kamuoyuna açıklandı.

 

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar