Tarih : 25.07.2022 - 09:21

Hint düğünlerinde Türkiye'ye dolar yağacak

Düğün turizminde yeniden atağa geçen Türkiye, 7 ayda 2019 rakamlarını yakaladı. Körfez ülkeleri, Hindistan ve Pakistan’dan 1.000’in üzerinde çift Türkiye’de mutluluğa ‘evet’ diyecek. Düğün turizmi 500 milyon doların üzerinde gelir bırakacakTürkiye Uluslararası Etkinlikler Derneği (TUED) Kurucu Başkanı ve Uluslararası Etkinlik Derneği'nin (International Live Events Association-ILEA) Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Tepeler, destinasyon düğünlerinin yıla hızlı bir başlangıç yaptığını söyledi.

7 ayda 2019'u yakaladıklarını, bu yıl sonunda ciro ve düğün sayısında 2019'un aşılacağını anlatan Tepeler, 1.000'in üzerinde çiftin Türkiye'de mutluluğa 'evet' diyeceğini kaydetti. Tepeler, "Hoşgeldin partisi, kına gecesi ve düğün olmak üzere üç farklı etkinlik düzenliyoruz. Sadece tek bir organizasyonun minimum etkinlik bütçesi 100 bin dolardan başlayıp talebe göre 5-6 milyon dolara kadar çıkıyor. Bu düğünlerin ekonomiye yıllık katkısı minimum 500 milyon doları aşacak" dedi.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar