Tarih : 08.06.2023 - 04:30

İç turizme 9 günlük ‘kurban’ dopingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıklaması, turizmcileri sevindirdi. Son yıllarda fiyatların artması nedeniyle yerli turistten umduğunu bulamayan turizmciler, bayram için rezervasyonları almaya başladı.

Kurban Bayramı’nda özellikle Antalya’da doluluğun yüzde 100’ü bulacağını söyleyen diyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Sınavlar bitmiş olacak, tatil başlayacak. Ülkenin siyasi konjonktürü belirlendiği için belirsizlik de ortadan kalktı.

Artık insanlar tatil düşünmeye başlayacak” dedi. Yaz sezonunun yabancıların yanı sıra okulların tatile girmesi ve bayram tatili dolayısıyla Türk misafirlerin de gelmesiyle çok yoğun olacağını dile getiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin, “Bayram tatilinin başlamasıyla iç turizm daha da hareketlenecek ve Akdeniz-Ege bandı çok yoğun olacak. Yüzde 100'e yakın doluluk bekliyoruz” dedi.

Bayramda şehir otelleri daha sakin olacak

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin de bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını memnuniyet verici olarak yorumladı. Bu tatilin sakin başlayan turizm sezonunu hareketlendireceğini söyleyen Eresin, “Kıyı bölgelerde yerli turist açısından turizm hareketi hızlanacak. Kıyılarda doluluklar yüzde 70-80’leri bulabilir” diye konuştu.

Şehir otellerinde ise yerli tatilci açısından her zaman olduğu gibi bayram döneminin sakin geçmesini bekleyen Eresin, “İstanbul başta olmak üzere şehir otellerinde ağırlıklı Körfez ve Ortadoğu’dan misafirlerimizi ağırlamayı umuyoruz” dedi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar