Tarih : 08.11.2022 - 05:22

İhracat 10 ayda 209 milyar dolara yükseldi

Türkiye ihracatta gaz kesmiyor... 10 aylık ihracat rakamları açıklandı. Bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15'ten fazla artış oldu. Konuyla ilgili konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Bakan Mehmet Muş, "İhracatımız 2022 Ocak- Ekim dönemlerinde geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,4 artarak 209 milyar dolar oldu." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, Kovid-19 sonrası tedarik zincirlerinde ortaya çıkan aksaklıklar, enflasyonist ortam, küresel finansal sıkılaşma politikaları ve jeopolitik gerilimlerin, küresel ekonomik aktiviteyi yavaşlattığını ve yeni riskleri ortaya çıkardığını bildirdi.

Emtia fiyatlarındaki yükseliş başta olmak üzere, Kovid-19 sonrası küresel arzın hızlı artan talebe karşılık verememesi, tedarik zincirindeki bozulmalar ve lojistik sorunları gibi nedenlerin tüm dünyada yüksek enflasyonu beraberinde getirdiğine işaret eden Muş, enerji ve emtia fiyatlarındaki yüksek artışlara dikkati çekti.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar