Tarih : 23.01.2023 - 06:22

IMF Başkanı: Küresel toparlanma hala dengesiz

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel durgunluk konusunda birkaç ay öncesine göre daha iyimser olduklarını ancak dünya genelindeki ekonomik toparlanmanın hala “kısmi ve dengesiz” olduğunu söyledi.

David Rubenstein Show’a röportaj veren Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Kovid-19 pandemisi sonrası dünya ekonomisinin toparlanmasına ilişkin öngörülerde bulundu.

IMF bünyesinde bulunan birçok ekonomistin dünya ekonomisinin şu anki durumu hakkında öngörülerini merak eden Rubenstein, IMF Başkanı Georgieva’ya “Kürsel durgunluk olacak mı?” sorusunu yönlendirdi.

İki açıdan iyimser olduklarını belirten Georgieva, ilkinin merkez bankalarının ve mali yetkililerin aldığı kararlı hamleler olduğunu ve kaynakları olmayan ülkeler için üstlerine düşen görevleri yaptıklarını söyledi.

Georgieva, birkaç ay öncesine göre ekonomik görünüme ilişkin daha iyimser olmalarının ikinci nedeninin ise, pandemi hala devam ederken dünyanın işlev göstermeyi öğrenmiş olmasına bağladı.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar