Tarih : 22.02.2024 - 05:40

İngiltere parlamentosu Gazze'de acil ateşkesi kabul etti

İngiltere Parlamentosunda Gazze'de ateşkes çağrısı yapan önerge, "acil insani ateşkes" ifadesi kullanılarak kabul edilirken, görüşmeler sırasında binlerce kişi parlamento önünde ateşkes çağrısıyla eylem yaptı.

İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda Gazze'de acil insani ateşkes çağrısında bulunan yasa tasarısı, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin önerdiği değişiklik çerçevesinde kabul edildi.

Gazze'de "acil ateşkes" çağrısında bulunan tasarıda bunun ancak Hamas'ın tüm şiddeti durdurması halinde gerçekleşebileceğini belirtiyor.

Yasa teklifi ilk olarak SNP tarafından koşulsuz ateşkes şeklinde önerilmiş, İşçi Partisi ise teklife karşı görüş ayrılıklarını giderebilmek için denge bulmaya yönelik 14 satırlık bir cümle içeren değişiklik sunmuştu.

 

"Derhal ateşkes” ifadesi bugüne kadar İsrail’e koşulsuz destek veren İngiltere’nin bakış açısında önemli bir kaymaya işaret etse de, hükümetin dış politikasında bir değişiklik yaratması beklenmiyor.

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar