Tarih : 14.02.2023 - 11:01

İnsafsız fırsatçılar. 5500 liralık seyyar tuvalet 14500 liraya çıktı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Ülkenin dört bir yanından yardımsever vatandaşlar, hem arama kurtarma çalışmaları için hem de felaket sonrası barınma ihtiyaçlarının giderilebilmesi için seferber oldu. Maalesef her kriz anında ortaya çıkan fırsatçılar da yine iş başındaydı. Deprem bölgesi için acil ihtiyaç olan seyyar tuvalet, kuvöz, konteyner, çadır, yatak gibi ürünlerin temini zorlaşırken fiyatlar katlandı.

5 BİN 500 TL'LİK SEYYAR TUVALET 14 BİN TL OLDU!

Deprem bölgesi için seyyar tuvalet, kuvöz, konteyner, çadır, yatak gibi ürünleri temin etmeye çalışan vatandaşlar fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalıyor. Edinilen bilgilere göre; örneğin bir şirket, geçtiğimiz hafta 5 bin 500 TL'ye sattığı seyyar tuvaletler için yeni siparişlerden 14 bin TL talep ediyor. Kuvöz fiyatlarına bir gün arayla yüzde 30'a varan zam yapıldı.

TEMİN SÜRELERİ UZADIKÇA UZUYOR

Fiyatlara yapılan yüksek zamların yanında siparişlerin temini için uzun bekleme süreleri veriliyor. Deprem felaketi yaşanmasa elde kalacak birçok ürün kaliteli ya da kalitesiz olmasına bakılmaksızın fahiş fiyatlarla yardımseverlere satılıyor.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar