Tarih : 26.03.2024 - 04:50

Internet kafeler tarihe karışıyor

Bir dönem mahalle ekonomisinin parlayan yıldızı olan internet kafeler unutuldu. İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı İlhan Taşkıran, “Hızla yükselen bilgisayar fiyatları, kiralar ve akıllı telefonlar sektörümüzü vurdu. Son 3 ayda 360 internet kafe kapanırken sadece 6 yeni dükkân açıldı. Artık sadece oyun merkezine dönüşenler ayakta kalabiliyor. 27 bin olan internet kafe sayısı 5 bine kadar geriledi” dedi.

BİR dönemin en popüler girişimcilik alanlarından biri olan internet kafeler son yıllarda unutuldu. 1990’lı yılların sonu 2000’li yılların başında henüz her eve bilgisayar ve internet girmemişken önemli bir ihtiyacı karşılayan, oyun oynamanın yanında sosyalleşmeye de önemli katkı sunan internet kafeler mahalle ekonomi için oldukça önemli bir yer tutuyordu. Hatta bir dönem internet kafelere ilgi o kadar fazlaydı ki işletme sahipleri karmaşanın önüne geçebilmek için sıra listeleri hazırlıyordu.

3 AYDA 360’I KAPANDI

Ancak şimdilerde durum çok başka. Bu alandaki son gelişmeleri Hürriyet’e anlatan İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı İlhan Taşkıran, “İnternet kafe sayısı hızla azalıyor. Türkiye genelinde 27 bin internet kafe vardı. Şimdi sayı 5 bine geriledi. Oda kayıtlarına göre son 3 ayda 360 internet kafe işletmesel nedenlerle kapanmış gözüküyor. Aynı dönemde yeni açılan internet kafe sayısı ise sadece 6” diye konuştu

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar