Tarih : 25.09.2021 - 06:19

Inveo Yatırım Bankası'na BDDK onayı

BDDK, Inveo Yatırım Holding, Gedik Yatırım Menkul Değeler, Inveo Portföy Yönetimi, Erhan Topaç ve Onur Topaç tarafından 300 milyon TL kuruluş sermayeli Inveo Yatırım Bankası A.Ş. unvanlı yatırım bankasının kuruluşuna onay verdi

Inveo Yatırım Bankası'nın hedefleri, "Gelişmekte olan sermaye piyasalarına katkıda bulunmak ve ülkemizin sürdürülebilir büyüme ve kalkınma öncelikleri doğrultusunda, yatırım, üretim, dijital dönüşüm ve istihdamın artırılması yönünde kritik yatırımlarda, en yeni finansal piyasa araçlar kullanılarak şirketlerin alternatif finansman kaynaklarına erişim sağlayabilmek" olarak açıklanmıştı.

Bankanın faaliyet alanlarının da yatırım bankacılığı, kurumsal finansman, yatırım danışmanlığı, dış ticaret, hazine ve türev ürünleri olarak belirlenmişti. Bankanın, ileri teknolojik Ar-Ge projelerinin finansmanı, imalat sanayinin dijital dönüşümü, eğitim ve sağlık yatırımları, yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği projeleri, şehircilik, kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri, turizm yatırımları gibi sektörlerde yenilikçi dönüşümü başlatacağı projelerde, reel sektörün kısa/ uzun vadeli fonlara kavuşması açısından kritik rol üstlenmesinin planlandığı ifade edilmişti. 

Yeni nesil bir yatırım bankası olacak

Yeni nesil bir yatırım bankası olacağı belirtilen bankanın global finansal teknoloji (fintech) trendlerin uygulayıcısı olacağı da belirtilmişti. Blockchain, yapay zekâ ve veri bilimi analitiğinin kullanımıyla özgün bir iş modeliyle hareket edileceği belirtilen bankanın girişim ekosistemi ile yakın çalışma içerisinde iş birlikleri geliştirerek, bir finansal teknoloji şirketi dinamizmiyle ülkemizdeki finansal derinliğe yaratıcı katkı sunacağı bildirilmişti. Bankanın yenilikçi ürün ve hizmet çeşitliliği yanı sıra yurt dışı fonlama alanlarında da yeni kaynaklar ve avantajlar sunmasının öngörüldüğü de ifade edilmişti.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar