Tarih : 29.03.2023 - 04:45

Irak Türkiye'ye tazminat ödeyecek!

 

Türkiye ile Irak arasında Paris merkezli Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Merkezi (ICC) nezdinde görülen davayı Irak’ın kazandığı haberleriyle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Açıklamada davanın gelinen bu aşamasında hakem heyetinin, Irak’ın beş talebinden dördünü reddettiği, Türkiye'nin taleplerinin ise büyük çoğunluğunu kabul ederek Irak’ın bu ihlaller sebebiyle Türkiye’ye tazminat ödemesine hükmettiği kaydedildi.

''IRAK TÜRKİYE'YE TAZMİNAT ÖDEYECEK''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Davanın gelinen bu aşamasında hakem heyeti, Irak'ın beş talebinden dördünü reddetmiştir. Ülkemizin taleplerinin ise büyük çoğunluğunu kabul ederek Irak'ın bu ihlaller sebebiyle Türkiye'ye 1.4 milyar dolar tazminat ödemesine hükmetmiştir. Türkiye, her zamanki gibi uluslararası hukukun gereğini yerine getirmeye ve anlaşmazlığın asıl tarafları arasında kalıcı çözüme ulaştırılması için her türlü katkıyı sağlamaya hazırdır" denildi

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar