Tarih : 18.12.2023 - 06:13

İş Bankası’na 380 milyon dolarlık kaynak

 

Türkiye İş Bankası, Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Fransız Kalkınma Ajansı’nın özel sektör temsilcisi PROPARCO ve Green for Growth Fund (GGF) ile toplam 67 milyon dolar ve 75 milyon Euro tutarında bir kredi sözleşmesi imzaladı. Banka ayrıca, 230 milyon dolar tutarında da sürdürülebilirlik bağlantılı hazine finansmanı işlemi gerçekleştirdi.

Banka, sağlayacağı bu kredileri enerji verimliliği finansmanı ile 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketlerinden etkilenen illerdeki kişilerin, çiftçilerin, mikro ve küçük işletmelerin finansmanı için kullanacak.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçın, “Bankamız; ikili anlaşmalar yoluyla sağlanan krediler, sendikasyon, seküritizasyon, euro tahvil ihracı ve hazine işlemleriyle sürdürülebilirlik temalı kaynak temininde işlem çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ülkemize 2023’ün başından beri 2.4 milyar dolar tutarına ulaşan sürdürülebilirlik temalı kaynak sağlamış olduk” dedi.

Sağlanan kaynakların büyük bir bölümünün deprem bölgesine yönelik kullanılacak olmasının önemine işaret eden Yalçın, “Deprem bölgesine yönelik kullandıracağımız kaynaklara ek olarak sağlanacak kaynaklarla yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve kaynak verimliliği gibi alanlara sağladığımız destekleri artırmaya, bu sayede ülkemizin net sıfır taahhütlerine ulaşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar