Tarih : 03.10.2022 - 05:10

İstanbul doldu taştı: Otellerde rica ile rezervasyon başladı

Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin üçte birini ağırlayan İstanbul’da, otel dolulukları yüzde 90’ları aştı. Rezervasyon yaptırmak isteyenler araya hatırlı kişileri koymak zorunda kalıyor

Temmuzda 1 milyon 759 bin ile son 10 yılın aylık bazda en yüksek yabancı turist sayısına ulaşan İstanbul'da, ağustos ve eylül ayları da yoğun geçiyor. Ağustos ve eylül ayı dolulukları yüzde 90'ları bulan İstanbul'da turist yoğun olan Taksim, Sultanahmet, boğaz hattı gibi bölgelerde yer bulmak imkânsız hale geldi.

Özellikle son dakika oda rezervasyonu yapmak isteyenler araya hatırlı kişileri koyarak rica dönemini başlattı. Ağustos-eylül doluluklarının 2019 yılını da geçtiğine dikkat çeken turizmciler, "Çok ciddi bir yoğunluğumuz var.

Pandemide son dakika rezervasyonlarını alabiliyorduk ancak bu yaz döneminden beri geçerli değil. Özellikle Taksim, Sultanahmet, boğaz hattı gibi bölgelerde çok zor hale geldi. Hele ki 10-15 kişilik gruplara son dakika yer bulmak imkansız" diyor.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar