Tarih : 21.01.2023 - 06:15

İstanbul Havalimanı Metrosu yarın açılıyor!

İstanbul Havalimanı Metrosu 22 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Açılış öncesinde CNN Türk ekibi metroyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile gezdi.

Türkiye'nin en hızlı metrosunun açılmasına günler kaldı. 120 kilometre hıza kadar ulaşabilen metro ile kısa sürede Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na ulaşılabilecek. Yüksek Hızlı Tren de 4 yıl sonra İstanbul Havalimanı'na entegre olacak.

Saatte 120 kilometre ile Türkiye'nin en hızlı metrosu unvanına sahip, dünyanın sayılı metrolarından olan 37,5 kilometrelik Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane–Eyüp-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun, Kağıthane-Havalimanı kesiminin yapımını tamamlandı. Gayrettepe-Kağıthane arasını ise 2023 yılı nisan ayı itibariyle işletmeye açılacak.  7 durağa sahip metroya binenler Gayrettepe'ye kadar hızlı bir şekilde seyahat edecek. Duraklar arasında Gayrette, Kağıthane, Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye ve İstanbul Havalimanı bulunuyor.

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar