Tarih : 16.10.2022 - 05:09

Karadeniz'de lilman ticaretinde 8.1 milyar euroluk hacim

Sakarya'nın Karasu ilçesinde limana açılışından bu yana 1755 gemi yanaştı ve 8,1 milyar euroluk ticaret hacmi yarattı.

IC Karasu Limanı, 2017 yılında açıldığı günden bu yana oluşturduğu ticaret hacmi ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Karadeniz’in en yeni ticaret merkezi olan limana yanaşan gemilerin sayısı bin 755’e ulaşırken, toplam ticaret hacmi de 8.1 milyar Euro oldu.

Karadeniz’de bulunan liman, Türkiye’nin ekonomik büyümesine olan katkısını her geçen gün artırıyor. Bu çerçevede liman açılışından bugüne kadar limana yanaşan bin 755 adet gemi ile bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden biri olurken, 8.1 milyar euroluk da bir ticaret hacmi oluşturdu. Hizmet sunduğu geniş hinterland, sahip olduğu yüksek kapasite ve dünyanın en modern altyapı ve standartları ile sunduğu çok modlu taşıma avantajlarıyla Karadeniz'den dünyaya açılan en modern liman konumunda olan Iiman, yıllık 1 milyon ton genel kargo / dökme yük ve 110 bin adet Ro-Ro ve 50 bin TEU konteyner yük kapasitesine sahip.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar