Tarih : 18.08.2022 - 05:16

Konut alacaklar dikkat: Dolandırılabilirsiniz

Konut almak ya da kiralamak isteyenler dolandırıcıların ağına düşebiliyor. Rayicinden daha uygun fiyata verilen ilanlara inanan alıcılar gittiklerinde ya internette gördükleri evle karşılaşmıyor ya da emlakçıların oyununa gelip sözleşmeye imza atıp mağdur oluyorlar. Özellikle İstanbul’un Beylikdüzü ve Esenyurt ilçesinde olmayan konutları varmış gibi gösteren emlakçılar nedeniyle büyük mağduriyetler ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye’de konuta olan ilgi zaman zaman azalsa da artan talebe yetişmek oldukça zorlaştı. Arz ve talep dengesinin talep kısmındaki şişkinlik arzın az olması nedeniyle fiyatları yukarı çekti.

Ucuz Konut bulup, kira öder gibi kredi ödeyip ev sahibi olmak isteyenler de ilanların peşine düştü. Kötü niyetli emlakçılar da az parası olup ev almak isteyenleri dolandırmaya başladı.


Emlakçılar içi güzel, yeni bina, geniş, ferah evlerin fotoğraflarını koyup vatandaşları cezbetmeye çalışıyor. İlanlar arandığında ise evin özelliklerinin birebir aynı olduğunu ve gelip görmek isterlerse hemen gösterebileceklerini belirtiyorlar.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar