Tarih : 26.06.2022 - 10:58

Kripto paralarda 1 trilyon dolarlık çöküş

Kripto paralarda yaşanan sert dalgalanmalarla, kripto para ekosisteminde 1 trilyon dolarlık bir gerileme yaşandı. Tüm bunlara rağmen yatırımcılar kripto paradan vazgeçmiyor. Peki bunun arkasında yatan sebep ne? 3 yıl önce hayatımıza girdi. Kısa zamanda yatırımcı sayısı milyonları aştı. Kripto paralar, kimileri için yüksek kazanç sağlayan bir yatırım aracı oldu. Kimileri için de kabus...

Otoriteye bağlı olmayan paralar zamanla çeşitlendi. Yatırımcıların iştahı giderek kabardı. Spekülatif varlıkların kısa zamanda değer kazanıp-kaybetmesi endişeleri arttırdı. Amerikan Merkez Bankası'nın sıkılaşma politikası da kripto varlıkları vurdu. Jeopolitik endişeler ve küresel risklerin etkisi olumsuz oldu.

Günümüzün popüler yatırım aracı kripto paradaki deprem sürüyor. Bitcoin, aralık 2020'den bu yana en düşük seviyeyi görerek, 20 bin doların altına geriledi. Ethereum ise bin doların altını gördü. Bu düşüşü beklemeyen milyonlarca yatırımcı da şokta.

10 Kasım 2021’de 69 bin dolara yükselerek tarihinin en yüksek seviyesine çıkan Bitcoin, 7 ay sonra 17 bin 600 dolarla çöküşe geçti.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar