Tarih : 10.06.2023 - 11:07

Kripto paralarda sert düşüş

ABD'de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) dünyanın en büyük iki borsasına açtığı davalar sonrası kripto para piyasalarında düşüşler derinleşiyor. Bitcoin ve Ether'de yüzde 3'ü aşan kayıplar yaşanırken daha küçük kripto paralarda değer kaybı yüzde bazında çift hanelere çıktı. Bitcoin 25 bin 500 dolara düştü.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) önde gelen dijital varlık borsalarına yönelik dava açması küçük kripto paralarda ciddi satışa neden oldu. SEC’in borsalara karşı aldığı eylemlerin yatırımcıları endişelendirdiği ve son satış dalgasına neden olduğu değerlendiriliyor.

Solana, Cardano ve Avalanche’nin de aralarında olduğu kripto paralar Cumartesi günü yüzdelik bazda çift haneli düşüşler kaydetti. En büyük iki dijital varlık olan Bitcoin ve Ether’de ise düşüşler yüzde 3’ü geçti.

SEC bu haftanın başlarında, sektörün en büyük ticaret platformu olan Binance Holdings Ltd. ve ABD'nin en büyük borsası Coinbase Global aleyhine dava açarak kripto sektörüne çifte darbe indirmişti.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar