Tarih : 16.11.2022 - 05:45

Kriptoda iflas dalgası büyüyor

FTX'in iflası sonrası para çekimlerini durduran BlockFi'nin iflas başvurusunda bulunacağını belirtildi. Kripto paralardaki değer kaybıyla likitide sıkışıklığına giren BlockFi, Temmuz ayında FTX ile 400 milyon dolarlık kredi anlaşması yaparak kurtulmuştu. BlockFi 2. çeyrek sonu itibarıyla 1.8 milyar dolarlık toplam kredi büyüklüğüne, 2.6 milyar dolarlık ise mevduat büyüklüğüne ulaşmıştı.

Kripto para piyasasında FTX'in iflasıyla başlayan çalkantı hız kesmeden devam ediyor. Kripto para alım-satımı yanında faizli mevduat ve kredi hizmetleri de sunan BlocFi iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

The Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre ABD merkezli BlockFi çalışanlarını işten çıkarmak ve yasal iflas başvurusunda bulunmak için gerekli planları hazırladı.

2017 yılında Zac Prince ve Flori Marquez kurulan BlockFi çeşitli geleneksel bankacılık hizmetlerini kripto para alanında sunmayı amaçlıyordu.

Habertürk'te yer alan habere göre platform, son olarak Bitcoin ve Ethereum hesaplarına yıllık yüzde 5,5 faiz ödemesi yapıyordu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar