Tarih : 27.01.2023 - 06:25

Kur Korumalı mevduat faizi %17'ye çıkıyor

 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Çakar, faizde üst sınırın kaldırılması sonrasında KKM'nin dövizden dönen kısmı için getirinin yüzde 17'ye kadar ulaşabileceğini söyledi. Çakar, faiz sınırın kaldırılmasıyla opsiyonlara olan ihtiyacın da ortadan kalkacağını ifade ett

Merkez Bankası, kur korumalı mevduatta kritik bir adım attı. TCMB'nin karşı taraf olduğu kur korumalı mevduat işlemlerindeki faiz sınırı kaldırılıyor. TCMB politika faizi yüzde 9 seviyesinde bulunurken, kur korumalı mevduatlarda faizde yüzde 12'lik üst sınır vardı. 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, BloombergHT yayınında yaptığı açıklamada, KKM'nin toplam büyüklüğünün 1.4 trilyon TL'ye ulaştığını ve bu düzenlenin yaklaşık 1 trilyon TL'lik bölümünü etkilediğini belirterek, TCMB'nin değişikliği ile KKM'de yüzde 12 ile "düşük" kalan faiz oranının serbest kaldığını söyledi.

Çakar "Faiz oranı düşük kalmıştı ve KKM artış hızı zayıflamıştı. KKM'de politika faizinin 3 puan üzerinde olan marjın 5-6 puana oturacağını düşünüyorum" dedi.

Çakar, KKM'nin dövizden dönen kısmı için getirinin yüzde 17'ye kadar ulaşabileceğini ve bu sınırın kaldırılmasıyla opsiyonlara olan ihtiyacın da ortadan kalkacağını söyledi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar