Tarih : 12.07.2023 - 04:19

Küresel oyun pazarı 200 milyar dolara dayandı

Dünya genelinde 3 milyar oyuncuya ulaşan oyun sektörünün pazar büyüklüğü 195 milyar dolara ulaştı. OYUNDER Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirli, pandeminin ardından normalleşmeyle 2022 yılında yüzde 4 daralma yaşayan Türk oyun sektörünün, bu yıl toparlanma sürecinde olduğunu söyledi.

Teknolojinin gelişimi ve pandemi etkisi ile rekor büyüme rakamlarına ulaşan oyun sektörü, globalde 3 milyar oyuncuya ulaşan 195 milyar dolarlık bir pazar oldu.

Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayıncıları Derneği (OYUNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirli ve Game Factory CEO'su Erdal Sarı, Türk oyun sektörünün 2023 performansını ve gelecek dönem planlarını paylaştı.

OYUNDER Başkanı Tansu Kendirli, ilk yarıyıl performansını “Oyun sektörü geçen yıl pandemi sonrasında uzun süre sonra yaşanan göreceli yüzde 4’lük ilk küçülmesini yaşamıştı. Zira insanlar evlerinde kaldıkları sürenin sonunda artık normal düzenlerine geri dönüşle birlikte dışarıda daha fazla vakit geçirmeye yöneldiler. Bu yıl ise arzu edilen büyüme olmasa bile geçen yıla göre düşüşün bir miktar azaldığını, tıoparlanma içerisinde olduğunu görüyoruz. 2023 ile 2028 döneminde ortalama büyümenin sektör ortalaması olan yüzde 8 seviyelerinde olacağı öngörülüyor” değerlendirdi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar