Tarih : 14.06.2022 - 03:56

Mustafa Gültepe, TİM'in yeni başkanı oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 29'uncu Olağan Genel Kurulu, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. TİM başkanlığı için tek aday olarak seçime giren İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe TİM'in yeni başkanı seçildi. Gültepe; Okan Oğuz, Oğuz Satıcı, Mehmet Büyükekşi ve İsmail Gülle'den sonra TİM tarihinin 5'inci başkanı oldu.

Daha önce birlik ve sektör başkanlarından büyük bölümünün adı üzerinde uzlaşma sağladığı Mustafa Gültepe, Genel Kurul’daki başkanlık seçimine tek aday olarak katıldı. Kullanılan geçerli 273 oyun tamamını alan Mustafa Gültepe, TİM Başkanı seçildi.

Gültepe: "Türkiye'yi ihracatta marka ülke yapmayı planlıyoruz

Seçimin ardından konuşma yapan yeni TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatın Türkiye’nin geleceği ve vazgeçilmezi olduğunu vurguladı. "Biz Türkiye’yi ihracatta marka ülke yapma hedefiyle yola çıktık" diyen Gültepe, tüm sektörlerde bilimsel ve teknolojik dönüşümü tamamlamak zorunda olduklarına dikkat çekti.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar