Tarih : 20.05.2022 - 04:27

NATO'ya üye olacak devlet terörle bağını kesmelidir

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç ve Finlandiya’nın NATO'ya başvurusuna ilişkin, “Sizin bu terör örgütlerine verdiğiniz destekler, bizim askerimize, polisimize, sivil vatandaşımıza dönük bir saldırı olarak ortaya çıkıyor. Dolayısıyla düşmanlarımıza verilen bu destek hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunun müttefiklik bağlamında izah edilmesi de asla mümkün değildir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti’nin MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Çelik, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini ele alarak şunları söyledi:

“Bugünlerde İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışılıyor. Tabii AK Parti açısından NATO sürecinin ilkelere, prensiplere, kurallara bağlı olarak yürütülmesi her zaman önemli oldu. Burada ilkelere bağlı olarak NATO’nun genişleme vizyonuna her zaman destek verildi. Ama müttefiklerimizden bazıları başta olmak üzere bir NATO üyesi olan Türkiye’nin düşmanı olan terör örgütlerine verilen askeri ve siyasi destekleri Cumhurbaşkanımız hem Birleşmiş Milletler kürsüsünde hem de başka kürsülerden yüksek sesle ifade etti. 11 Eylül olaylarından sonra Washington Anlaşması’nın 5. maddesinin ilk defa uygulanması ile ortaya çıkan tabloda terörizm net bir şekilde bir küresel tehdit ve mücadele hedefi olarak ele alınmıştı. Ama Türkiye’nin terörizm ile mücadelede aynı desteğin verildiğine hiçbir zaman şahit olmadık. Hatta Türkiye bu terör örgütleri ile en güçlü mücadeleyi verirken müttefiklerimizden bazıları burada ‘Patriot’larını kendi ülkelerine götürdüler.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar