Tarih : 24.05.2023 - 04:44

Ordu'da gaz, Rize'de petrol aranacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN TÜRK kanalında Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Hem Ordu açıklarında hem Rize açıklarında bir aramamız olacak. Ordu’da beklentimiz gaz, Rize’de petrol." ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez CNN TÜRK ekranlarında Gece Görüşü programında Hande Fırat ve Zafer Şahin'in sorularını yanıtladı.

Bakan Dönmez'in açıklamaları özetle şu şekilde: Ulusumuz, halkımız gittiğimiz her yerde olağanüstü teveccü gösteriyor. Bunun nedeni de şu; Bu zamana kadar komşu ülkelerimizde bu şekilde gazlar bulunurken, bizde bu kadar büyük ilk defa bulunuyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Amasya kuyusunda çalışmalarımız devam ediyor. Karadeniz'de rezervlerin miktarına göre 25-30 yıl üretim yapmayı planlıyoruz. Orta Karadeniz'de Kastamonu açıklarında bir yer var orada keşif yapabiliriz, Doğu Karadeniz'de Rize taraflarında bir araştırmamız var oradan petrol bekliyoruz. Hazar'da biliyorsunuz oldukça üretimin yoğun olduğu bir yer, Karadeniz'de böyle yoğun bir üretimin olduğu bir yer olacak.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar