Tarih : 04.04.2024 - 04:33

Otobüs biletleri uçak fiyatlarıyla yarışıyor

 

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala otobüs bileti fiyatlarındaki artış dikkat çekici noktaya geldi. Otobüs ile uçak bileti arasındaki fiyat farkı iyice azalırken, bazı rotalarda ve seferlerde uçağın daha cazip hale geldiği görüldü.

 

Ramazan Bayramı’nda memleketlerine gitmek için hazırlıklara başlayan aileler otobüs bileti bakmaya başladı. Ancak bayram yoğunluğunu fırsata çeviren birçok otobüs firması internet sitesinde bayram öncesi ve bayram tarihine yakın biletler arasında en az 100 ila 200 TL arasında fiyat farkı uyguluyor.

BİLETLER İKİ KATINA SATILIYOR

Ankara’dan Yozgat’a bayramdan 1 hafta öncesinde 350 TL’ye bilet bulunurken bayrama yakın günlerde fiyat en az 500 TL’ye çıkıyor. Ankara’ya yaklaşık 210 kilometre mesafede bulunan Yozgat’ın dışında 500-600 kilometreye çıkan illere otobüslerle yapılacak yolculukların fiyatlandırılmasında ise bayram dönemi ile normal dönem arasında en az 200 TL fiyat farkı bulunuyor. Bazı illerde ise biletler iki katına satılıyor.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar