Tarih : 23.10.2023 - 05:24

Otomobil alacaklara müjde: 48 ay taksit, %80 kredi

Otomobil sektöründe rüzgar tersine döndü. Bayiler kampanyalara başladı. bayiler 48 aya kadar taksit, yüzde 80 kredi desteği gibi kampanyalar yapmaya başladı. Buna bağlı olarak sıfır ve ikinci el otomobilde fiyatlar düşüşe geçti. Sıfır ve ikinci el otomobilde satışlar arttı. 

 Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe peş peşe hayata geçirilen kararlar meyvesini vermeye başladı.

48 AY TAKSİT YÜZDE 80 KREDİ DESTEĞİ

Sıfır ve ikinci el otomobilde aylar sonra ibre tersine döndü. Sıra bekleme ve stokçuluk ortadan kalktı. Hatta bayiler 48 aya kadar taksit, yüzde 80 kredi desteği gibi kampanyalar yapmaya başladı. Buna bağlı olarak sıfır ve ikinci el otomobilde fiyatlar düşüşe geçti.

Sektör Temsilcisi Sercan Oktay konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Bayiye gidildiğinde araç bulamama 3-5 ay sıralar artık sona erdi. Onun yerini şu anda kampanyalar ve indirimler aldı. Piyasada ‘stokçu’ diye tabir ettiğimiz bir kitle vardı. Bayiden aldıkları araçları üzerine fiyat koyarak son kullanıcıya satıyorlardı. Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu önlemlerle birlikte piyasada güzel bir rahatlama yaşandı. Fiyatlar yerine oturdu diyebiliriz. Buna paralel olarak kampanyalar fiyatlarda indirimler gibi olumlu hadiseler yaşanıyor. Son olarak kredi desteği olsun takas desteği olsun gibi olumlu şeyler yaşanıyor.

İndirim bugüne kadar yaşandı. Kanunlar yürürlüğe girdiğinden beri piyasada yüzde 20 indirim yaşandı. Yıl sonuna kadar bir yüzde 10 daha yaşanır. Biz bu sıfırda yaşanan indirimleri ikinci ele de yansıttı. Burada bir araç var 1 milyon 400’den 1 milyon 200'e indi. Bunun gibi bütün araçlarımızda indirim oldu”

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar