Tarih : 11.02.2023 - 05:53

Özel okullardan, depremzede öğrencilere ücretsiz eğitim

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremle Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Adana, Osmaniye, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri başta olmak üzere birçok yerleşim yerinde ağır can kayıplarına ve yıkımlara neden olan deprem felaketi, özel okulları harekete geçirdi.

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÜZOK), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TODER), Özel Eğitim Derneği (ÖZDER), Özel-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) ve Ankara Eğitim Platformu'nun bünyesinde faaliyet gösteren yüzlerce özel eğitim kurumu, binlerce kampüsünde depremzede çocuklara ücretsiz eğitim verecek. Öğrenci kontenjanları ve başvurular www.misafirogrenci.org üzerinden gerçekleştirilecek. Kampanya, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenecek.

EKONOMİ'ye konuşan Proje Koordinatörü Gökhan Ünlüer, özel okulların sisteme kontenjan eklemeye başladığını belirterek, "Depremzede vatandaşlarımız yaşamayı planladıkları illeri belirleyerek, çocuklarını burada kontenjan açılan özel okullarda tamamen ücretsiz okutabilecekler. Kontenjan ve okul sayısı her geçen saat daha da artacak. Tüm okulların katılacağını düşünüyoruz" dedi.

YEMEK VE KİTAPLAR DA ÜCRETSİZ OLACAK

Dernek, birlik ve platformlar adına yapılan ortak açıklamada ise şöyle denildi:

Yaşadığımız bu elim hadise karşısında milletçe büyük bir dayanışmaya imza atıldığını ve bundan sonra da devlet-millet el ele bütün yaralar sarılana kadar bu dayanışmanın süreceğine hiç kuşkumuz yoktur.

Özel okul sektörünü temsil eden dernekler olarak üyemiz olan tüm okullarımızın bu acı olayın hemen akabinde kurucu, öğretmen, öğrenci ve velileriyle birlikte acil yardımlar konusunda nasıl cansiperane bir şekilde harekete geçtiğinin yakın şahidiyiz.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar