Tarih : 22.08.2022 - 10:45

Petrol İran beklentisiyle düşüşünü sürdürdü

Petrol, yatırımcıların İran'dan daha fazla arz beklentisi ve küresel ekonomik büyüme görünümüne ilişkin endişelerle haftaya değer kaybıyla başladı.

Brent petrol Pazartesi günü yüzde 1 düşerek varil başına 95 doların altında işlem gördü.

ABD Başkanı Joe Biden Pazar günü Fransa, Almanya ve İngiltere'den liderlerle OPEC üreticisi İran’ın arzında bir artışa yol açabilecek nükleer anlaşmayı canlandırma konusunda görüşmelerde bulundu.

ABD'nin Pazar günü yayınladığı bilgi özetine göre, Biden ve Avrupalı ​​müttefikleri, Orta Doğu bölgesindeki ortaklara desteği güçlendirme ihtiyacı da dahil olmak üzere nükleer anlaşmaya yönelik devam eden müzakereler hakkında görüştü. İran, AB'nin sunduğu bir çerçeve için ‘yapıcı’ bulunan yanıtını 15 Ağustos'ta sunmuştu.

Ekim vadeli Brent petrol yüzde 1,2 düşüşle varil başına 95,57’den işlem görürken Eylül vadeli ABD tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 1,3 düşüşle 89,63 dolar oldu. Ekim kontratı ise yüzde 1,2 düştü.

Petrol fiyatları ekonomide yavaşlama olacağı beklentisiyle Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden beri görülen yükselişini tersine çevirdi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar