Tarih : 04.03.2024 - 05:29

Ramazan kolisi 280 liradan başlıyor 2 bin liraya çıkıyor

 

Ramazan ayı yaklaşırken ramazan kolileri de satışa sunuldu. Bu yıl koli fiyatları 280 TL’den başlıyor, 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. Toptan almak ise hem fiyat hem de kalite olarak daha avantajlı oluyor. Sektörden gelen bilgilere göre, bu yıl kurumsal alımlarda koliden çok hediye ve dijital kartlar tercih ediliyor. Nedeni ise bu kartların kullanıcıya daha çok seçenek sunması.

Ramazana sayılı günler kaldı, ramazan kolileri de marketlerde, e-ticaret sitelerinde ve toptancılarda yerini aldı. Marketlerde tek veya daha fazla seçenekli ramazan kolileri var. Fiyatlar ise kolinin içeriğine göre değişiyor. Biz de marketleri dolaşarak kolilerin içeriklerini ve fiyatlarını araştırdık. Buna göre, geçen yıl en uygun fiyatlı ramazan kolisinin fiyatı 229.90 TL’den başlarken bu yıl rakam 279.95  TL. Kolilerin içerisinde ise en temel ihtiyaçlar olan pirinç, bulgur, ayçiçek yağı, şeker, makarna, un, salça, çay gibi en 11-12 kalem ürün bulunuyor. Kolilerin içeriği arttıkça fiyatlar da artıyor. Market taramalarından gördük ki, bu yıl ramazan kolisinin fiyatı 989 TL’ye kadar çıkıyor. Peki ramazan kolisi alırken nelere dikkat edilmeli? Soruyu hem toptancılara hem de market yöneticilerine yönelttik.

TOPTANCIDA DAHA AVANTAJLI

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, bu yıl ramazan kolisi fiyatlarının geçen seneye göre ortalama yüzde 20-30 arasında arttığını belirtti. Karlı, toptancılarda talep üzerine koli hazırlandığını belirterek, “Kolide ne isteniyorsa biz de ona göre hazırlıyoruz. Bu yüzden net koli fiyatımız yok. Ancak normal bir koli 500’den TL başlar, 1.500-2 bin TL’ye kadar çıkar” dedi.

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar