Tarih : 22.04.2024 - 03:54

Restoranların fiyat oyunu ortaya çıktı

Fahiş fiyatla gündeme oturan kafe ve restoranların bir oyunu daha ortaya çıktı. Tarifeleri kapıya asma zorunluluğu gelen işletmelerin, Ticaret Bakanlığı’na fiyatları daha düşük bildirdiği belirlendi. İstanbul’da 1.700 işletmeye ceza kesildi

Vatandaşın fahiş fiyatlar nedeniyle tepki gösterdiği restoran ve kafelerin bir Ali Cengiz oyunu daha ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerin kapı ve masalara fiyat koymasını yasayla zorunlu hale getirmişti.

1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giren uygulamayla birlikte tüm ürünlerin fiyatları şeffaf bir şekilde yayınlanmaya başlamıştı. Ancak bazı fırsatçı restoran ve kafeler bunun da arkasından dolanmanın yolunu buldu. Kapı ve masada yayımladıkları fiyat tariflerini bağlı bulundukları odalara bildirmek zorunda olan restoran ve kafelerin, odalara farklı, kapıya farklı fiyat yazdığı tespit edildi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, 269 bin üyelerinin bulunduğunu, bunun 37 bin 300'ünün restoran ve kafe olduğunu belirterek, "Uyguladıkları fiyat tariflerini bize bildirmeleri gerekiyor. Biz de zaman zaman üyelerin bize bildirdikleri fiyatlarla kapıda ve menülerdeki fiyatları karşılaştırıyoruz. Yılbaşından bugüne Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile birlikte 17 bin mekanı denetledik. Bunların 1.700'ünde usulsüz işlem tespit ettik. Bize bildirdikleri fiyat ile kapıya ve menüye koydukları fiyat farklı. Bize daha düşük olarak göstermişler ancak daha yüksek fiyat yazmışlar" dedi. 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar