Tarih : 07.12.2022 - 06:01

Rusya Türkiye'ye ucuz doğalgaz satacak, fiyatlar düşecek

Rusya'nın Çin, Hindistan ve son olarak Pakistan'a uyguladığı indirim ham petrol kararının bir benzeri Türkiye için gelebilir. Uzmanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına işaret ederek; Rusya'dan enerji tarafında gelecek bir indirim kararı hem cari açık hem de enflasyon üzerinde olumlu gelişmelerin yaşanmasını sağlayacak dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bizim şu anda cari açığımız ağırlıklı olarak enerjiden kaynaklanıyor. Sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerde fiyat politikalarını da görüşerek orada olumlu istikamette adımı atabileceğiz." açıklaması sonrası uzmanlar Rusya'nın verdiği 3 indirim kararına dikkat çekti.

RUSYA'DAN ÇİN, HİNDİSTAN VE PAKİSTAN'A İNDİRİMLİ PETROL

Avrupa Birliği ülkelerinin, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Rusya'dan alınan enerjiye kısıtlama ve tavan fiyat gibi uygulamalar getirmesi Rusya'yı yeni pazarlara iterken, diğer bir taraftan Rusya  Çin, Hindistan ve Pakistan gibi bazı ülkelere indirim uygulamaya başladı.

Haber7'ye açıklamalarda bulunan MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, Rusya'nın Hindistan, Çin ve Pakistan'a yaptığı indirimi Türkiye'ye de uygulayabileceğini söyledi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar