Tarih : 29.09.2022 - 04:53

Sağlık sigortasında dev sıçrama

Sağlık sigortasında prim üretimi yedi ayda yüzde 143 arttı. 2022 Temmuz sonu itibarıyla 14 milyar TL prim üretimi gerçekleşti

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Kovid- 19 sürecinde başta tamamlayıcı sağlık sigortası olmak üzere, bu kapsamdaki ürünlere yönelik talebin ciddi oranda arttığını ve sigortalı sayısında da önemli bir yükseliş yaşandığını belirtti. Benli, sağlık sigortalarının öneminin salgınla bir kez daha ve çok güçlü biçimde ortaya çıktığına dikkati çekerek, "Geçtiğimiz dönemde sağlık branşında, başta tamamlayıcı sağlık sigortası olmak üzere, sigortalı sayısında önemli bir artış yaşanmasını artan sigorta bilinci ve farkındalığının bir sonucu olarak görüyoruz. Özellikle fark ücreti ödemeden özel hastaneleri kullanmak isteyen vatandaşlarımız için uygun poliçe primleriyle özel sağlık kuruluşlarında tedavi imkanı sunan tamamlayıcı sağlık sigortasına olan talep önemli ölçüde arttı. Sonuç olarak branş kapsamında 2022 yılı temmuz sonu itibarıyla 14 milyar TL prim üretimi gerçekleşti. Özel sağlık sigortasında prim üretimi yüzde 72 artarken, tamamlayıcı sağlık sigortasında prim üretimi ise yaklaşık yüzde 143 yükseldi ve bu branşta yeni sigortalı kazanımının devam etmesini sağladı" diye konuştu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar