Tarih : 13.08.2022 - 09:10

Sağlıkta ek ödeme arttırıldı

Sağlık çalışanlarının özlük haklarını iyileştiren yasanın ardından ek ödemeleri de arttırıldı. Düzenlemeyle, hekim dışı personelin döner sermayeden aldığı pay yükselecek. Uzman hekimlerin tabandan 9 bin liralık ek ödeme almasının önü açılarak en düşük uzmanın maaşı 27 bin liraya çıkacak. Salgın hastalık, kaza veya saldırı nedeniyle kullanılan izin süreleri çalışılmış gün kabul edilecek.

SAĞLIK çalışanlarının beklediği “Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yürürlüğe 23 Haziran’da giren yasayla, çalışan ve emekli hekimlerin mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmıştı. Bu kapsamda sağlık personelinin ek ödemeleri de artırıldı. Hekim dışı personelin döner sermayeden aldığı pay yükseltildi. Doktor ve diş hekimlerinin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesinden karşılanması sağlandı. En düşük uzman doktor maaşı 18 bin lira iken performans ücreti alamayan uzman hekimlerin maaşına tabandan yaklaşık 9 bin lira ek ödeme yapılmış olacak. Böylece en düşük uzman hekim maaşı 27 bin liraya yükselecek

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar