Tarih : 23.07.2022 - 12:19

Sahte bandrollere yerli çözüm

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü adına yerli ve milli olarak üretilen yeni nesil bandrollerin kullanımına başlandı. Yeni nesil bandroller, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen üstün teknoloji, yüksek güvenlik ve tasarım özellikleriyle hem tüketicileri koruyor hem de devletin vergi kaybının önüne geçiyor. Çıplak gözle kolayca kontrol edilmesi sayesinde tüketicilerin her birini denetçi yapan yeni nesil bandroller, eylül ayında devreye girmesi planlanan mobil uygulama üzerinde de takip edilebilecek.

14 YIL SONRA DEĞİŞİYOR

Toplam 600 milyon lira yatırımla hayata geçen yeni nesil bandroller, İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada, merkez bankalarının sahip olduğu yüksek güvenlik standartlarıyla üretiliyor. Önceki gün fabrikada düzenlenen basın toplantısında konuşan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, “Türkiye’de son 14 yıldır aynı bandroller kullanılıyordu ama gelişen teknoloji ile birlikte yeni bir sisteme geçilmesi gerekliydi” dedi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar