Tarih : 07.09.2021 - 05:58

Savunma Sanayi Başkanı'ndan S-400 müjdesi

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı canlı yayında yerli S-400'le ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, Türkiye'nin S-400 ayarında bir savunma sistemi üretmesi için hedeflerinin 5 yıl olduğunu dile getirdi

Savunma sanayii alanında büyük bir atılım gerçekleştirerek, dünyada oyun kurucu haline gelen Türkiye, Amerika'yla sorun yaşadığı S-400'ler benzeri savunma sistemi üretmek için harekete geçti. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı canlı yayında Türkiye'nin S-400'e benzer bir hava savunma sistemini üretmesi için 5 yıl gibi bir hedef koyduklarını ifade etti.

"ATMACA'NIN KARADAN KARAYA ATILACAK OLANI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Atmaca'ya yeni donanımlar eklemeyi hedeflediklerini de belirten Demir, "Kabiliyetler önemli, çeşitli alanlar var. Ülkemizin 3 sene önce hava savunma sistemi yoktu. Hava savunma sistemi deyince akla S-400'ler gelecek ama hava savunma konusu kademelidir. Uzun menzilli nokta atış yapabilecek füzeler, Atmaca'nın karadan karaya atılacak olanı üzerinde çalışıyoruz. Elektronik harpte çok önemli ürünler sahaya vermeye başladık. Çeşitli prototipler geliştirmeye devam ediyoruz. Bazılarını geliştirmeye, bazılarını envantere eklemeye çalışıyoruz. S-400 ayarında bir savunma sistemini yerli olarak yapmak için hedefimiz 5 yıl" dedi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar