Tarih : 29.08.2022 - 04:38

Sistem geliştiriliyor, stokçuluğun önüne geçilecek

Tarımda fahiş fiyatlar geçtiğimiz dönemde konuşulmuştu. Bunun için ne yapılıyor? Bunlardan birisi Hal Kayıt Sistemi’ydi. Dijital takip sistemi tarıma getirilecek. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Hal Kayıt Sistemi geliştiriliyor.

Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Uzun zamandır şunları gözlemledik. Enflasyonist ortamda temel gıda ürünlerindeki fiyat artışı tüketiciyi son derece rahatsız ediyor. Kamu otoritesi çare arayışında. Biz tüketici Konfederasyonu olarak şunu önerdik. Temel gıda ürünlerinde hal kayıt künyesi var. Burada hangi ürünün nereden alındığı kaça alındığı gözüküyor.Stokçuluk suç olduğuna göre serbest rekabet ortamında herkes malını alıp satacak ama kim malı elinde tutarak piyasada fiyatın yükselmesine yol açıyor onu tespit edebilecek. Böylelikle stokçuluk yapan cezalandırılacak. Tüketici de serbest piyasada kim hangi fiyata satıyor. Nerede ucuz, kaliteli var onu satın alma imkanına kavuşabilecek.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar