Tarih : 23.05.2022 - 03:20

Suudi Arabistan Türk SİHA'sı almak istiyor

 

Rusya'nın Ukrayna'yı istila etmesinin ardından Kiev'in elini güçlendirmesiyle gündeme gelen Türk yapımı silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) yeni bir talip var.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden haberler geçen Lübnan merkezli Tactical Report, Suudi Arabistan'ın Bayraktar Akıncı SİHA'sı satın almak için üretici şirket Baykar'la görüşmeye hazırlandığını bildirdi.

Haberde, Suudi Arabistan'ın askeri kabiliyetini artırmak amacıyla kurulan Askeri Sanayiler Genel Otoritesi'nin, SİHA tedarikiyle ilgilendiği kaydedildi.

BAYRAKTAR, BATI MEDYASININ DİLİNDE

24 Şubat'ta başlayan savaşta Ukrayna ordusu, Bayraktar TB2'yle önemli kazanımlar elde etti. Batı medyası da Türk yapımı SİHA'ların başarısından övgüyle söz etti.

Associated Press'in iki ay önce geçtiği "Ucuz ama ölümcül Türk drone'ları Ukrayna'nın savunmalarını güçlendiriyor" başlıklı haberde, "SİHA'ların savaşın ilk günlerinde Rus birliklerin hava savunma sistemlerini henüz tam olarak kurmadığı dönemde başarılı saldırılar gerçekleştirdiği" yazıldı.

Yine ABD merkezli The New Yorker dergisinin 9 Mayıs tarihli haberinde, "Savaşın doğasını değiştiren Türk drone'u" başlığı kullanıldı.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar