Tarih : 13.09.2022 - 04:43

Tarımda Dünyanın en büyük rezervi bulundu

Dünyadaki en büyük “Leonardit” maden rezervi, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bulundu.

Gelişmeyi Twitter hesabından duyuran AK Parti'li Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, "Bugün size beni çok heyecanlandıran, Türkiye’nin, hatta dünyanın seyrini değiştirebilecek bir gelişmeden ve öncesinde dünyadaki en büyük rezervin Elbistan’ımızda bulunduğu “Leonardit” madeninden bahsetmek istiyorum." diyerek, şu bilgileri paylaştı:

Leonardit, milyonlarca yıl önce toprak altında kalmış organik maddelerin doğal yollarla fosilleşmiş hali. Aslında kömürün bir önceki hali denilebilir. Yüksek oranda karbon, magnezyum, potasyum ve hümik asit mevcut.

Bu madde 2019 yılına kadar enerjide kullanılıyordu ancak çok doğru bir kararla enerji alanında satışı durduruldu. Çünkü kömürün bir önceki hali olsa da enerji düzeyi aslında kömür kadar yüksek değil ve dolayısıyla bu alanda çok da verimli değil. Ancak içerdiği zengin mineraller sayesinde mükemmel bir toprak düzenleyici.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar