Tarih : 20.12.2022 - 06:10

Tayfun füzesinin menzilinde tam 34 ülke var

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı TAYFUN füzesinin menzilinin yakında 1000 km bulacağını açıkladı. TAYFUN füzesi hedeflenen azami menzil 1.000km'ye ulaştığı zaman, 3 kıtada toplam 34 ülkeyi menzil içerisine alacak.

Türkiye'nin dünyada büyük yankı uyandıran yeni balistik füzesi TAYFUN ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tayfun Füzesi menzili 560 kilometre olarak açıklandı, 560'ı bile yeterli bulmuyoruz. Geçen hafta bir görüşme yaptım. Nedir dedim nihai durum. Dediler ki biz 1000 kilometreyi yakalayacağız." dedi.

Buna göre, İtalya, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, Slovakya, Polonya, Ukrayna, Moldova, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, K. Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, İran, Kuveyt, Irak, S. Arabistan, Suriye, Lübnan, Ürdün, İsrail, Filistin, Mısır ve Libya'ya olan mesafe TAYFUN füzesinin menzili içinde olacak. 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar