Tarih : 05.07.2022 - 03:56

THY'den transit yolculara ücretsiz İstanbul turu

Türk Hava Yolları'nın yolcularına sunduğu hizmetlerinden biri olan ve pandemi döneminde durdurulan 'Touristanbul' projesi yeniden hayata geçirildi. Proje kapsamında uluslararası transit yolcular ücretsiz şehir turuyla İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıma şansı buluyor.

THY tarafından yeniden faaliyete geçirilen proje kapsamında 6-24 saat aralığında bağlantı süresi olan yolcular iki uçuş arasında İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerini tanıma şansı buluyor. İstanbul Havalimanı'ndan Touristanbul aracı ile alınan yolcular, rehber eşliğinde İstanbul turu gerçekleştirip, ardından uçuşları için yeniden havalimanına getiriliyor.

RUSLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

Touristanbul programı, misafirlerin uçuş planı göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Her gün düzenlenen 6 farklı tura yolcular, uçuş saatlerine uygun şekilde katılabiliyor. Sultanahmet Camii, Ayasofya-i Kebir Camii, Topkapı Sarayı ve İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi gibi tarihi ve kültürel noktalar misafirlerden büyük ilgi görüyor. 129 farklı ülke vatandaşı tur kapsamında İstanbul'u keşfederken, ülke bazında en çok talep Rusya, Endonezya ve Fransa'dan geldi.

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar