Tarih : 17.07.2023 - 04:31

TMO’nun günlük hububat alımı 220 bin tona ulaştı

Konya Ovası’nda hasadın yoğunlaşması ile Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ürün alımı en üst seviyeye çıktı. Çiftçinin buğday satmak için randevu almada sorun yaşadığı Toprak Mahsulleri Ofisi günlük 220 bin tonluk alıma ulaştı. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, 14 Temmuz 2023 itibariyle 175 bin randevu ile çok büyük bölümü buğday olmak üzere yaklaşık 3 milyon ton hububat alımı yaptıklarını söyledi. Güldal, çiftçinin ürününü son kiloya kadar alacaklarını, acele etmelerine gerek olmadığını ifade etti.

Çiftçiler endişe etmesin tüm ürün alınacak

Telefonla görüştüğümüz TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, çiftçilerin endişe etmesine gerek olmadığını, satmak istedikleri bütün ürünü alacaklarını söyledi. Geçmiş yıllara göre alım miktarını iki katına çıkardıklarını vurgulayan Güldal: “Biz başından beri açıklıyoruz, söylüyoruz. Buğday, arpa, hububat alımında son kiloya kadar hepsini alacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Ama buna rağmen bir telaş var. Çiftçi ürününü hasat ediyor ve aynı gün teslim etmek istiyor. Hasadın bu kadar yoğunlaştığı bir dönemde bu mümkün olmuyor. Ofis’in geçmiş yıllardaki yıllık ortalama alım miktarlarına bakıldığında günlük 100 bin ile 110 bin ton civarında. Biz günlük 220 bin tona ulaştık. Geçen Çarşamba bir günde aldığımız ürün 185 bin ton. Perşembe 190 bin ton. Konya’da hasadın yoğunlaşması ile Cuma günü 220 bin tona ulaştık. Bayramdan bu yana çalışanlarımız gece gündüz sahada ve alım yapıyorlar gece geç saatlere kadar bu alımlar devam ediyor.”

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar