Tarih : 18.08.2022 - 05:11

TOBB'dan vakıf üniversitesi öğrencilerine destek

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Bu yıl kontenjanlarındaki doluluk ve yerleştirme oranları dikkate alınarak vakıf üniversitelerinin öğrenim ücretleri konusunda kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimize imkanlar ölçüsünde destek verilmesi kararlaştırıldı" dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Hisarcıklıoğlu, "Yükseköğretim sektörünün her zamankinden çok desteğe ve yakın ilgiye ihtiyacı olduğunu belirtmek isterim." dedi.

TOBB Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve vakıf üniversitelerinin temsilcilerinin katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, üniversite kayıt döneminin hemen öncesinde YÖK’ün 2022-2023 eğitim öğretim yılına ilişkin projeleriyle ilgili bilgi paylaşımında bulunacağını dile getirdi.

Üniversitelerin, Türkiye'nin eğitimde dünyaya açılan kapısı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, yurt dışındaki pek çok öğrencinin tercihlerinde Türkiye'deki kurumları ilk sıraya aldığına dikkati çekti.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar