Tarih : 18.03.2024 - 04:58

TOKİ 1 milyon 340 bin konut inşa etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "TOKİ'nin şu ana kadar 22 yılda yaptığı 1 milyon 340 bin konut var" açıklamasında bulundu. Özhaseki bu konutlardan hiçbirinin depremlerde yıkılmadığının da altını çizdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Eskiden bizim daha çok entel dantel geçinen tiplerimiz TOKİ'yi beğenmezlerdi. Ama depremden sonra herkes gördü ki TOKİ'nin şu ana kadar 22 yılda yaptığı 1 milyon 340 bin konut var. Hiçbir tanesi yıkılmadı" dedi.

Özhaseki, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Yalova'da Vali Hülya Kaya'yı ziyaret etti. Daha sonra Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile bir araya gelen Özhaseki, belediye ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, en önemli işlerinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması için müthiş bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Özhaseki, diğer taraftan da tüm şehirleri depreme dirençli hale getirmek için büyük mücadele verdiklerini vurguladı.

Özhaseki, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizerek, "Bize düşen şey bir an önce kentlerimizi depreme dirençli hale getirebilmek. Eğer bir belediye başkanı kendini vazife süresi içerisinde ve bittiğinde müsterih olarak kenara çekilmeyi düşünüyorsa, elini vicdanına koyduğunda, geriye doğru baktığında 'evet şehrimi ne kadar hazırladım, ne kadar kentsel dönüşüm içinde başarılı oldum' diye mutlaka düşünmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar