Tarih : 06.11.2022 - 10:42

Türk dünyasından finans iş birliği

Küresel ticaretin ağırlık merkezinin Asya’ya kaydığı bir dönemde, Türkiye’nin öncülük ettiği Türk Devletleri Topluluğu, finans alanında önemli bir işbirliğine imza attı. Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi İş birliği Anlaşması, İstanbul’da imzalandı.

Küresel ticaretin ağırlık merkezinin Asya’ya kaydığı bir dönemde Türk Devletleri Topluluğu’nun finans alanında yaptığı iş birliği büyük öneme sahip.

TİCARETİN YENİ MERKEZİ ASYA

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurumsal bir yapıda her alanda ilerlediğini, geliştiğini dile getirerek dünyanın karşı karşıya kaldığı değişimler ve zorlukların, bölgesel iş birliği yapılarının önemini daha da artırdığını ifade etti. Dünyanın ekonomik merkezinin batıdan doğuya kaydığına işaret eden Çakar, “Türk Dünyası Teşkilatı’na üye ülkeler batı ile doğu arasında merkezde yer almaktadır. Yüksek büyüme ve kalkınma potansiyelleri ile hem bölgesine hem de dünya ekonomisine yüksek katma değer sağlayabileceklerdir” diye konuştu. Bankacılık sektörü temsilcileri olarak Türk Devletleri Teşkilatı’nın çizdiği temel ekonomik prensipler ve hedefler doğrultusunda çalışacaklarını vurgulayan Çakar, “Türk dünyasının tarihi ve kültürel birikimlerinden, ekonomik ve bankacılık sektörü ilişkilerimizi geliştirmekte daha fazla yararlanmak amacındayız. Bu sayede, devletlerimiz arasında sağlam temelli oluşturulan siyasi ve toplumsal dayanışmayı ekonomik alanda somutlaştırarak kalıcı hale getirmek istiyoruz” dedi.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar