Tarih : 13.01.2023 - 06:23

Türk savunma sanayii ürünleri dünya pazarında

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ihracatın kendileri için çok önemli bir kalem olduğunu söyledi.

Şirketin, geliştirdiği ürünleri öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına sunduğunu dile getiren İkinci, ihracatta da büyük bir başarı elde etmek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

"Gelirimizin yüzde 30'dan fazlasını ihracattan elde edebilen bir savunma şirketi haline geldik. Bu çok güzel bir başarı." diye konuşan İkinci, ihracattan gelen gelirin neredeyse tamamının ROKETSAN'ın kendi öz kaynak ve AR-GE projelerine aktarıldığını belirtti.

İkinci, şöyle konuştu:

"Ne kadar fazla ihracat yapabilirsek hem ülkemizin ihracatı açısından çok önemli bir iş yapmış hem de yeni geliştirdiğimiz sistemlere, geliştireceğimiz teknolojilere kaynak sağlamış, hızımızı artırmış oluyoruz. ROKETSAN, 2022 yılını beklediğimizin üzerinde bir başarıyla kapatıyor. Hem ciro anlamında hem de ihracat anlamında çok başarılı projelere imza atmış bulunuyoruz. Bundan sonraki aşamalarda da aslında bu başarının çok hızlı şekilde artarak devam edeceğini hep beraber göreceğiz diye temenni ediyorum. Bunun da ayak izleri, ön göstergeleri yapmış olduğumuz temaslarda, sözleşmelerde kendini gösteriyor."

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar