Tarih : 16.12.2022 - 05:57

Türkiye Almanya'nın tahtını ele geçiriyor

Türkmenistan gazının Türkiye ve Avrupa'ya ulaştırılması girişimi uzmanlar tarafından 'tarihi bir olay' şeklinde nitelendirildi. Rusya'nın Türkmenistan'a baskısı nedeniyle bu konuda adım atılamadığını ifade eden uzmanlar, Türkiye'nin siyasi ve askeri bakımdan Türkmenistan'ı koruma konusunda kararlı olduğuna işaret ederek, 'O yüzden bugün bu tarihi fikir hayata geçirildi' değerlendirmesinde bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası enerji kriziyle sarsılan Avrupa'nın enerji güvenliği açısından Türkmenistan gazının, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) üzerinden Türkiye ve Avrupa'ya taşınmasını "tarihi bir olay" şeklinde nitelendiren uzmanlar, kıta ülkelerinin enerji darboğazını aşmak ve kaynak çeşitlendirmesini sağlayabilmek için bu girişimi desteklemesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

  • Türkiye'nin Türkmenistan'ı askeri ve siyasi olarak koruma konusundaki kararlılığı Türkmen gazının sevki için kapı araladı.
  • Türkiye zaten bugün çok üretiyor, ihraç ediyor ama bunun için gaz lazım. Eğer Türkiye'nin gazı olursa Almanya'nın yerini alabilir. 
  • Türkiye, Rusya kadar önemli bir gaz ihracatçısına dönüştürebilir.
  • Türkmen gazının sevkiyatı Avrupa'daki enerji krizinin çözümüne büyük katkı sağlar

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar